luni, 3 mai 2010

rulada de pate

Aceasta rulada am gustat-o la Revelion 2010, a facut-o mama unui prieten. Stiu eu, ca Bogdan, verifica lista de aperitive sa vada daca am incercat reteta sau nu.

Ingrediente: = 500 ml lapte; =1/2 margarina; =5oua; =125 g faina(5 linguri).

Se pune laptele la fiert cu margarina, apoi se adauga faina si se amesteca bine compozitia pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie. Apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc repede.
Se lasa cam 20 min, pana se rumeneste si deasupra putin.
Se scoate tava din cuptor, se pune un prosop umed peste si se ruleaza; dupa ce s-a racit se umple cu o pasta facuta din pate, galbenusuri de oua fierte, sare, piper, maioneza, patrunjel, mustar, gogosari la otet, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu